NANKID OPTIPRO
Susu Untuk Tumbesaran NANKID OPTIPRO mengandungi tahap tertinggi^ Oligosakarida 2’-FL dan mengandungi 100+ juta Probiotik B. lactis untuk membantu menguatkan pertahanan imun kanak-kanak, mengurangkan risiko jangkitan sambil menggalakkan tumbesaran dan perkembangan yang sihat.
Terdapat dalam 600g/1.3kg.
^Berbanding susu tepung rumusan untuk kanak-kanak berumur 1-3 tahun yang terpilih bagi setiap 100g susu tepung (sehingga Mac 2024).
+Merujuk kepada 100 juta Probiotik B. lactis bagi setiap 100g serbuk susu.
PRODUK NANKID OPTIPRO
Boleh didapati dalam 550g, 1.2kg
NANKID OPTIPRO 3
Rutin harian anak anda boleh meningkatkan risiko jangkitan. Ia boleh meningkatkan risiko mereka untuk mengalami jangkitan 4-8 kali setahun. NANKID OPTIPRO diformulasi dengan Immunity Guardians yang terdiri daripada 2’-FL Oligosakarida dan Probiotik B. lactis. Kombinasi ini dapat menguatkan sistem imun anak anda, bagi membantu mengurangkan risiko jangkitan serta menyokong pertumbuhan dan perkembangan mereka. NANKID OPTIPRO mengandungi tahap tertinggi^ 2’-FL Oligosakarida dan 100 juta+ Probiotik B. lactis.
MAKLUMAT PEMAKANAN NANKID OPTIPRO 3
MAKLUMAT PEMAKANAN | |||
Purata Komposisi | Kcal | Setiap 100g | Setiap Hidangan (100ml) |
Tenaga | kcal | 480 | 156 |
Lemak | g | 22.0 | 7.2 |
Asid Lemak Monotidaktepu | g | 12.0 | 3.9 |
Asid Lemak Politidaktepu | g | 7.0 | 2.3 |
Asid Dokosaheksenoik | mg | 30.0 | 9.8 |
Asid Arakidonik (ARA) | mg | 30.0 | 9.8 |
Asid Linoleik | g | 4.3 | 1.4 |
Asid α-Linolenik | mg | 600 | 196 |
Asid Lemak Tepu | g | 2.5 | 0.8 |
Asid Trans Lemak | g | 0.1 | 0.0 |
Protein | g | 14.5 | 4.7 |
Karbohidrat | g | 56.0 | 18.3 |
Jumlah Gula | g | 56.0 | 18.3 |
Laktosa | g | 56.0 | 18.3 |
Sukrosa | g | 0.0 | 0.0 |
2’-Fucosyllactose (2’-FL) | mg | 180 | 58.7 |
Natrium | mg | 222 | 72 |
Kalium | mg | 700 | 228 |
Klorida | mg | 400 | 130 |
Kalsium | mg | 550 | 179 |
Fosforus | mg | 357 | 116 |
Magnesium | mg | 51 | 17 |
Selenium | μg | 25 | 8.2 |
Vitamin A | μg RE | 500 | 163 |
Vitamin D | μg | 5.5 | 1.8 |
Vitamin E | mg TE | 9.0 | 2.9 |
Vitamin K | μg | 34.0 | 11.1 |
Vitamin C | mg | 88.0 | 28.7 |
Vitamin B1 | mg | 0.5 | 0.2 |
Vitamin B2 | mg | 0.9 | 0.3 |
Niasin | mg | 4.0 | 1.3 |
Vitamin B6 | mg | 0.5 | 0.2 |
Asid Folik | μg | 95 | 31 |
Asid Pantotenik (B5) | mg | 2.8 | 0.9 |
Vitamin B12 | μg | 1.1 | 0.3 |
Biotin | μg | 15.0 | 4.9 |
Zat Besi | mg | 7.1 | 2.3 |
Iodin | μg | 70 | 23 |
Kuprum | mg | 0.3 | 0.1 |
Zink | mg | 3.7 | 1.2 |
CARA PENYEDIAAN NANKID OPTIPRO 3
ARAHAN PENYEDIAAN
- Campurkan 7 pencedok rata susu tepung ke dalam 210ml air masak suam 40℃.
- Kacau sehingga susu tepung larut sepenuhnya.
Boleh didapati dalam 1.2kg
NANKID OPTIPRO 4
Rutin harian anak anda boleh meningkatkan risiko jangkitan. Ia boleh meningkatkan risiko mereka untuk mengalami jangkitan 4-8 kali setahun. NANKID OPTIPRO diformulasi dengan Immunity Guardians yang terdiri daripada 2’-FL Oligosakarida dan Probiotik B. lactis. Kombinasi ini dapat menguatkan sistem imun anak anda, bagi membantu mengurangkan risiko jangkitan serta menyokong pertumbuhan dan perkembangan mereka. NANKID OPTIPRO mengandungi tahap tertinggi^ 2’-FL Oligosakarida dan 100 juta+ Probiotik B. lactis.
MAKLUMAT PEMAKANAN NANKID OPTIPRO 4
MAKLUMAT PEMAKANAN | |||
Purata Komposisi | Kcal | Setiap 100g | Setiap Hidangan (100ml) |
Tenaga | kcal | 477 | 150 |
Lemak | g | 21.0 | 6.6 |
Asid Lemak Monotidaktepu | g | 12.0 | 3.8 |
Asid Lemak Politidaktepu | g | 6.0 | 1.9 |
Asid Dokosaheksenoik (DHA) | mg | 30.0 | 9.5 |
Asid Arakidonik (ARA) | mg | 30.0 | 9.5 |
Asid Linoleik | g | 4.3 | 1.4 |
Asid α-Linolenik | mg | 600 | 189 |
Asid Lemak Tepu | g | 2.3 | 0.7 |
Asid Trans Lemak | g | 0.1 | 0.0 |
Protein | g | 15.0 | 4.7 |
Karbohidrat | g | 57.0 | 18 |
Jumlah Gula | g | 55.0 | 17.3 |
Laktosa | g | 55.0 | 17.3 |
Sukrosa | g | 0.0 | 0.0 |
2’-Fucosyllactose (2’-FL) | mg | 180 | 57 |
Natrium | mg | 250 | 79 |
Kalium | mg | 650 | 205 |
Klorida | mg | 400 | 126 |
Kalsium | mg | 600 | 189 |
Fosforus | mg | 375 | 118 |
Magnesium | mg | 51 | 16 |
Selenium | μg | 25 | 8 |
Vitamin A | μg RE | 500 | 158 |
Vitamin D | μg | 6.0 | 1.9 |
Vitamin E | mg TE | 9.0 | 2.8 |
Vitamin K | μg | 30.0 | 9.5 |
Vitamin C | mg | 90.0 | 28.4 |
Vitamin B1 | mg | 0.5 | 0.2 |
Vitamin B2 | mg | 0.9 | 0.3 |
Niasin | mg | 4.0 | 1.3 |
Vitamin B6 | mg | 0.5 | 0.2 |
Asid Folik | μg | 95 | 30 |
Asid Pantotenik (B5) | mg | 2.8 | 0.9 |
Vitamin B12 | μg | 1.1 | 0.3 |
Biotin | μg | 15.0 | 4.7 |
Zat Besi | mg | 7.1 | 2.2 |
Iodin | μg | 70 | 22 |
Kuprum | mg | 0.3 | 0.1 |
Zink | mg | 3.8 | 1.2 |
CARA PENYEDIAAN NANKID OPTIPRO 4
ARAHAN PENYEDIAAN
- Campurkan 7 pencedok rata susu tepung ke dalam 210ml air masak suam 40℃.
- Kacau sehingga susu tepung larut sepenuhnya.
Boleh didapati dalam 600g, 1.2kg
NAN LANGKAH 1
NAN Infant Formula Langkah 1 adalah untuk bayi dari lahir hingga 12 bulan dan mengandungi:
- 2’-FL – Oligosakarida (180mg/100g) yang diperolehi daripada laktosa.
- Protein – Diperlukan untuk membina dan membaiki tisu badan. DHA dan ARA
- Kalsium – Membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.
- Vitamin D – Membantu tubuh menggunakan kalsium dan fosforus.
- Zat Besi – Faktor dalam pembentukan sel darah merah.
MAKLUMAT PEMAKANAN NAN LANGKAH 1
MAKLUMAT PEMAKANAN | ||||
Purata Komposisi | Kcal | Setiap 100g | Setiap 100 Kcal | Setiap Hidangan 100ml^^ |
Tenaga | kcal | 523 | 100 | 67 |
Lemak | g | 28.2 | 5.4 | 3.6 |
Asid Lemak Monotidaktepu | g | 14.3 | 2.7 | 1.8 |
Asid Lemak Politidaktepu | g | 5.2 | 1 | 0.7 |
Asid Arakidonik (ARA) | mg | 61.0 | 11.7 | 7.9 |
Asid Dokosaheksenoik (DHA) | mg | 61.0 | 11.7 | 7.9 |
Asid Linoleik | g | 4.5 | 0.9 | 0.6 |
Asid α-Linolenik | mg | 400 | 76 | 52 |
Asid Lemak Tepu | g | 6.9 | 1.3 | 0.9 |
Asid Trans Lemak | g | 0.2 | 0.0 | 0.0 |
Protein | g | 9.6 | 1.8 | 1.2 |
Karbohidrat | g | 57.8 | 11.1 | 7.5 |
Jumlah Gula | g | 55.0 | 10.5 | 7.1 |
Laktosa | g | 55.0 | 10.5 | 7.1 |
2'-Fucosyllactose (2'-FL) | mg | 180 | 34.4 | 23.2 |
Natrium | mg | 140 | 27 | 18 |
Kalium | mg | 600 | 115 | 77 |
Klorida | mg | 356 | 68 | 46 |
Kalsium | mg | 350 | 67 | 45 |
Fosforus | mg | 183 | 35 | 24 |
Magnesium | mg | 50 | 10 | 6 |
Mangan | μg | 87 | 17 | 11 |
Selenium | μg | 12 | 2.3 | 1.5 |
Vitamin A | μg RE | 510 | 98 | 66 |
Vitamin D | μg | 8 | 1.5 | 1 |
Vitamin E | mg TE | 11.0 | 2.1 | 1.4 |
Vitamin K | μg | 40 | 8 | 5 |
Vitamin C | mg | 80.0 | 15.3 | 10.3 |
Vitamin B1 | mg | 0.6 | 0.1 | 0.1 |
Vitamin B2 | mg | 0.9 | 0.2 | 0.1 |
Niasin | mg | 4.5 | 0.9 | 0.6 |
Vitamin B6 | mg | 0.4 | 0.1 | 0.1 |
Asid Folik | μg | 83 | 15.9 | 10.7 |
Asid Pantotenik (B5) | mg | 3.5 | 0.7 | 0.5 |
Vitamin B12 | μg | 1.0 | 0.2 | 0.1 |
Biotin | μg | 12.0 | 2.3 | 1.5 |
Kolin | mg | 50.0 | 9.6 | 6.5 |
Inositol | mg | 50.0 | 9.6 | 6.5 |
Taurina | mg | 35 | 7 | 5 |
Karnitina | mg | 8 | 2 | 1 |
Zat Besi | mg | 5.2 | 1.0 | 0.7 |
Iodin | μg | 100 | 19 | 13 |
Kuprum | mg | 0.4 | 0.1 | 0.1 |
Zink | mg | 5.4 | 1 | 0.7 |
Nukleotida | mg | 15.6 | 3 | 2 |
MENGANDUNGI 1x106 cfu/g KULTUR PROBIOTIK Saiz pencedok = 4.4g *Setiap hidangan 100ml = 13.1g susu rumusan + 90ml air |
CARA PENYEDIAAN NAN LANGKAH 1
ARAHAN PENYEDIAAN
- Letakkan botol susu dan peralatan persediaan yang bersih ke dalam air. Pastikan ia tenggelam sepenuhnya dan tiada gelembung udara yang terperangkap.
- Tutup periuk dengan penutup dan biar mendidih sehingga menggelegak. Pastikan air tidak mendidih sehingga kering.
- Cuci tangan dengan sabun dan air. Keringkan dengan kain bersih atau kertas dapur.
- Baca arahan pada label susu formula untuk sukatan air dan susu yang tepat. Susu formula yang berlebihan atau kurang daripada arahan sukatan boleh membuat anak anda sakit.
- Tuang air yang telah dididihkan dan dibiarkan sejuk pada suhu 40℃ ke dalam botol susu yang telah dibersih dan disteril. Jika menggunakan termometer, gunakan termometer tanpa merkuri yang bersih dan steril untuk mengukur suhu. Berhati-hati untuk mengelakkan kelecuran berlaku.
*Suhu air akan berbeza bergantung kepada cara penyediaan setiap susu formula. - Tambah susu formula dalam sukatan yang betul ke dalam botol susu yang telah berisi air sebelum ini. Goncang botol susu untuk memastikan susu dan air bercampur dengan sempurna.
- Turunkan suhu susu dengan memegang botol susu di bawah air paip yang mengalir, atau letakkannya dalam bekas air sejuk / ais. Untuk mengelakkan bancuhan susu daripada dicemari, pastikan paras air untuk menyejukkan bancuhan susu berada di bawah paras penutup botol susu.
- Semak suhu susu dengan menitiskan sedikit ke pergelangan tangan anda. Susu seharusnya suam dan tidak panas. Sejukkan secukupnya jika perlu.
- Beri susu kepada anak. Buang lebihan susu atau susu yang terdedah ke udara lebih daripada dua jam.
Boleh didapati dalam 600g, 1.2kg
NAN STEP 2
NAN Follow up Formula Langkah 2 adalah untuk bayi dari 6 hingga 36 bulan dan mengandungi:
- 2’-FL – Oligosakarida (180mg/100g) yang diperolehi daripada laktosa.
- Protein – Diperlukan untuk membina dan membaiki tisu badan. DHA dan ARA
- Kalsium – Membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.
- Vitamin D – Membantu tubuh menggunakan kalsium dan fosforus.
- Zat Besi – Faktor dalam pembentukan sel darah merah.
MAKLUMAT PEMAKANAN NAN LANGKAH 2
MAKLUMAT PEMAKANAN | ||||
Purata Komposisi | kcal | Setiap 100g | Setiap 100 Kcal | Setiap Hidangan 100ml^^ |
Tenaga | kcal | 494 | 100 | 137 |
Lemak | g | 23.8 | 4.8 | 6.6 |
Asid Lemak Monotidaktepu | g | 11.5 | 2.3 | 3.2 |
Asid Lemak Politidaktepu | g | 4.3 | 0.9 | 1.2 |
Asid Dokosaheksenoik (DHA) | mg | 40.0 | 8.1 | 11.1 |
Asid Arakidonik (ARA) | mg | 40.0 | 8.1 | 11.1 |
Asid Linoleik | g | 3.8 | 0.8 | 1.1 |
Asid α-Linolenik | mg | 300 | 61 | 83 |
Asid Lemak Tepu | g | 6.0 | 1.2 | 1.7 |
Asid Trans Lemak | g | 0.1 | 0.0 | 1.1 |
Protein | g | 14.9 | 3.0 | 4.1 |
Karbohidrat | g | 55.2 | 11.2 | 15.3 |
Jumlah Gula | g | 54.0 | 10.9 | 15.0 |
Laktosa | g | 54.0 | 10.9 | 15.0 |
2'-Fucosyllactose (2'-FL) | mg | 180 | 36 | 50 |
Natrium | mg | 180 | 36 | 50 |
Kalium | mg | 618 | 125 | 172 |
Klorida | mg | 380 | 77 | 106 |
Kalsium | mg | 580 | 117 | 161 |
Fosforus | mg | 365 | 74 | 101 |
Magnesium | mg | 60 | 12 | 17 |
Selenium | μg | 18.0 | 3.6 | 5 |
Vitamin A | μg RE | 550 | 111 | 153 |
Vitamin D | μg | 8.0 | 1.6 | 2.2 |
Vitamin E | mg TE | 8.0 | 1.6 | 2.2 |
Vitamin K | μg | 40.0 | 8.1 | 11.1 |
Vitamin C | mg | 90.0 | 18.2 | 25.0 |
Vitamin B1 | mg | 0.6 | 0.1 | 0.2 |
Vitamin B2 | mg | 0.9 | 0.2 | 0.3 |
Niasin | mg | 4.8 | 1.0 | 1.3 |
Vitamin B6 | mg | 0.4 | 0.1 | 0.1 |
Asid Folik | μg | 105 | 21.2 | 29.2 |
Asid Pantotenik (B5) | mg | 3.5 | 0.7 | 1 |
Vitamin B12 | μg | 1.2 | 0.2 | 0.3 |
Biotin | μg | 18.5 | 3.7 | 5.1 |
Zat Besi | mg | 6.8 | 1.4 | 1.9 |
Iodin | μg | 100 | 20 | 28 |
Kuprum | mg | 0.3 | 0.1 | 0.1 |
Zink | mg | 3.5 | 0.7 | 1 |
Nukleotida | mg | 14.5 | 2.9 | 4 |
MENGANDUNGI 106 cfu/g KULTUR PROBIOTIK *Setiap hidangan 200ml = 27.8g susu rumusan + 180ml air |
CARA PENYEDIAAN NAN LANGKAH 2
ARAHAN PENYEDIAAN
- Letakkan botol susu dan peralatan persediaan yang bersih ke dalam air. Pastikan ia tenggelam sepenuhnya dan tiada gelembung udara yang terperangkap.
- Tutup periuk dengan penutup dan biar mendidih sehingga menggelegak. Pastikan air tidak mendidih sehingga kering.
- Cuci tangan dengan sabun dan air. Keringkan dengan kain bersih atau kertas dapur.
- Baca arahan pada label susu formula untuk sukatan air dan susu yang tepat. Susu formula yang berlebihan atau kurang daripada arahan sukatan boleh membuat anak anda sakit.
- Tuang air yang telah dididihkan dan dibiarkan sejuk pada suhu 40℃ ke dalam botol susu yang telah dibersih dan disteril. Jika menggunakan termometer, gunakan termometer tanpa merkuri yang bersih dan steril untuk mengukur suhu. Berhati-hati untuk mengelakkan kelecuran berlaku.
*Suhu air akan berbeza bergantung kepada cara penyediaan setiap susu formula. - Tambah susu formula dalam sukatan yang betul ke dalam botol susu yang telah berisi air sebelum ini. Goncang botol susu untuk memastikan susu dan air bercampur dengan sempurna.
- Turunkan suhu susu dengan memegang botol susu di bawah air paip yang mengalir, atau letakkannya dalam bekas air sejuk / ais. Untuk mengelakkan bancuhan susu daripada dicemari, pastikan paras air untuk menyejukkan bancuhan susu berada di bawah paras penutup botol susu.
- Semak suhu susu dengan menitiskan sedikit ke pergelangan tangan anda. Susu seharusnya suam dan tidak panas. Sejukkan secukupnya jika perlu.
- Beri susu kepada anak. Buang lebihan susu atau susu yang terdedah ke udara lebih daripada dua jam.
CADANGAN PENYIMPANAN
Tutup beg dan simpan di tempat yang sejuk dan kering. Gunakan dalam tempoh 4 minggu selepas dibuka.
Elakkan penyimpanan yang berpanjangan pada suhu yang terlalu tinggi.